Karamürver :Antioksidan açısından en zengin olan karamürver bağışıklığı güçlendirmek için en çok tercih edilen besinler arasında yer almaktadır. Halk arasında mürver bitkisinin çiçekleri, yaprakları ve kökleri ağrı giderici etkisi sayesinde özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirmede, romatizma, bel ağrısı, cilt ödemleri gibi rahatsızlıklarda kullanılır.
Betaglukan: kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Özellikle bağışıklık sistemine olumlu etkilerine dair pek çok bilimsel çalışma bulunmaktadır.
C vitamini Vücut hücrelerini, antioksidan özelliği sayesinde serbest radikallerden korur.
Serbest radikallersigara içme, radyasyona maruz kalma gibi zararlı süreçlerde oluşur. C vitamini demir emilimi ve depolanmasında da yer alır. Bağışıklık sistemindeki hücreleri destekleyerek sistemi güçlendirir.
Üzüm çekirdeği ekstresi:Üzüm çekirdeği özütü flavonoid veoligomerikprotoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri çok fazladır.
Sodyum selenit:Hücre zarının geçirgenliğini ayarlar, vücudun oksidatif stresini azaltarak yaşlanma süreciyle mücadele eder. Serbest radikal hasarını azaltarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
Çinko glukonat:Kronik yorgunluk durumunda bağışıklık sistemini güçlendirir. Immün sistemin çalışması için dokuda yeterli düzeyde çinko bulunması gerekmektedir. Çinko eksikliğinde enfeksiyonlara yatkınlık oluşmaktadır. çinko görme, tatma ve koku için mutlak gereklidir.
Içindekiler Miktarı mg / 5 ml Karamürverekstraktı 100 Propolis 25 C vitamini 88 Üzüm çekirdeği ekstraktı 20 Beta glukan 50 Çinko glukonat 7 Sodyum selenit 7